Blogg / ahardslojdlife

Nytt från verkstan

21 september 2023
Nytt från verkstan

Mitt uppdrag som byggnadsvårdare tar slut 2023. Nu är jag tillbaks i min egen verkstad. Det känns kul att kunna ta på sig förfrågningar igen och faktiskt göra dem i rimlig tid. Två skedar täljda medans grävskopor har bullrat med stenar utanför. Vattenledningar ska ner i marken och vatten in i verkstan. Snart.

21 september 2023
Blogg / ahardslojdlife

web-shop

30 oktober 2023
web-shop

Jag har en ny webshop uppe och igång. Ett par skedar i rönn är först ut. Fram emot jul kommer jag att fylla på med fler saker.

https://ahardslojdlife.company.site/products

30 oktober 2023
Blogg / ahardslojdlife

täljinspiration

29 oktober 2023
täljinspiration

Första gången jag visar skedtäljning i en restaurang!

Den 9 november på Järvsö Lanthandel. Kolla reklamfilmen nedan!

29 oktober 2023
Blogg / ahardslojdlife

skogen som brann

2 oktober 2023
skogen som brann

2018 brann en hel del skog i Ljusdals kommun. I Kårböle och Ängra, Enskogen mfl ställen. 2019 gjorde Hälsinglands Museum en utställning om bränderna, i Färila. Jag jobbade som utställningsvärd, och utställningen var också en levande slöjdverkstad där jag täljde skedar och annat av skog som hade stått i elden.

I Enskogen tog jag några björkar som dött på rot i lågorna. Men alla ämnen jag högg blev inte täljda då. Så nu har jag tagit mig an den högen, som inte alls är så stor, men några skedar kommer det att bli.

Ämnena visar spår av elden, även om nävret har skyddat dem bra. Det är bara den allra yttersta ytveden som är svedd, sedan gissar jag att veden har mörknat av att de har stått döda på rot en tid. Men det är ju också spår som kommer av branden på sätt och vis. Veden känns hårdare att tälja än den vanliga vita, färsktorkade björken jag är van vid.

2 oktober 2023

Hemslöjd åsikt

Gör det själv

Lappa och laga med Hemslöjd

Vill du få gratis nyheter och inspiration från Hemslöjd?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Något blev fel. Försök en gång till.
Välkommen till Hemslöjds nyhetsbrev! Vi har skickat en bekräftelselänk till din epostadress. Glöm inte att klicka på den för att bekräfta din anmälan och få nyheter från oss.