Blickfånget

Detta är inte en bil

Text Celia B. Dackenberg
Foto Martin Gustavsson
27 mars 2013

Så skulle det kunna stå som titel på det här verket. Det är faktiskt inte ens en produkt, säger Jonatan Malm som gjort den. Snarare tid. Och kärlek.

Hej!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration!
Gå till Mina sidor för att få mer information

Vill du läsa hela artikeln?

Prenumerera! Då får du tillgång till alla våra artiklar på hemslojd.se. Väljer du pappersprenumeration startar den med nästa nummer som har tema STICKNING. All digital läsning ingår!

Köp prenumeration här
Redan prenumerant?

Problem att logga in? Läs mer här.

I ett halvår tillbringade han varje fredag med sin tvååriga dotter Hilma, oftast i verkstaden. Där skapade de tillsammans detta objekt, av krokvuxna ämnen, reglar från byggaffären, hassel, stora mängder granrot och lite bleckplåt. Motorn är svarvad i asp, målad med linolja och aluminiumpulver. Smidet är gjort av Karl Hallberg, men Hilma var med i smedjan och fick se när de heta järnringarna krängdes på hjulen. Hon tvekar inte om att hon har varit med och gjort bilen, och körde själv stolt ner den i källaren på Liljevalchs där den skulle visas i Kärleksrummet i somras.

Vilken kärleksgåva kan vara större än tid och närvaro?
– Dessutom, säger Jonatan, är slöjd ett förkroppsligande av det uttryck Barnet använder allra oftast: »Kan själv«.

27 mars 2013

Hemslöjd åsikt

Gör det själv

Lappa och laga med Hemslöjd

Vill du få gratis nyheter och inspiration från Hemslöjd?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Något blev fel. Försök en gång till.
Välkommen till Hemslöjds nyhetsbrev! Vi har skickat en bekräftelselänk till din epostadress. Glöm inte att klicka på den för att bekräfta din anmälan och få nyheter från oss.