Blickfånget

En virkad värld

Text Maria Diedrichs
Foto Masaki Koizumi
30 januari 2013

När den japanska textilkonstnären Toshiko Horiuchi MacAdam behöver fylla på sitt garnförråd går hon inte till butiken – hon beställer garn per ton. Hennes specialitet är att virka interaktiva offentliga skulpturer, lekplatser för barn. Den första virkade lekskulpturen gjorde hon till ett konstmuseum i början av 70-talet. Det senaste och mest berömda av hennes verk finns inbyggt i en enorm träigloo i friluftsmuseet i Hakode i Japan. Toshiko Horiuchi MacAdam färgar garnet och virkar allting själv i nylon. Som tur är är hon inte rädd för handarbete.
– Medan jag virkar formas en bild för min inre blick. Det är som att det är den bilden som styr mina händer. När jag arbetar med händerna fokuseras min hjärna så att bilden blir tydligare och tekniska lösningar blir synliga, säger hon.

Vill du läsa hela artikeln?

Just nu får du tillgång till hela vår nya sajt helt gratis. Allt vi behöver är din e-postadress.


30 januari 2013

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy