Blickfånget

Dunkrokskonst

Text Carl Anders Skoglund
Foto Peter Hoelstad
29 maj 2013

Jan Edman i Sollefteå har bundit flugorna »Royal Wulff«, »Quill Gordon« och »Grayling Steel Blue«. Inspirerad av traditionerna i Catskillbergen, där det amerikanska flugfiskets vagga stod, skapar Jan sina graciösa men hållbara insektsimitationer. De två största flugorna föreställer dagsländor, den lilla i mitten en bäck- eller nattslända. Flugorna är bundna av naturmaterial som hår från kalv och älg, fjädrar från påfågel, mandarinand och tupphackel från tuppens nacke. Allt från uppfödda fåglar. Bindtråden
är vaxat silke, krokarna av kolstål.

Hej!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration!
Gå till Mina sidor för att få mer information

Vill du läsa hela artikeln?

Prenumerera! Då får du tillgång till alla våra artiklar på hemslojd.se. Väljer du pappersprenumeration startar den med nästa nummer som har tema STICKNING. All digital läsning ingår!

Köp prenumeration här
Redan prenumerant?

Problem att logga in? Läs mer här.

Trots att de är vackra som konstverk är det självklart för Jan hur de ska användas: de ska försiktigt läggas ut framför en vakande harr eller öring, i en norrländsk å i sommar.

29 maj 2013

Hemslöjd åsikt

Gör det själv

Lappa och laga med Hemslöjd

Vill du få gratis nyheter och inspiration från Hemslöjd?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Något blev fel. Försök en gång till.
Välkommen till Hemslöjds nyhetsbrev! Vi har skickat en bekräftelselänk till din epostadress. Glöm inte att klicka på den för att bekräfta din anmälan och få nyheter från oss.