Sommarens slöjdfestivaler

Åk på festival i sommar och träffa andra slöjdintresserade! Slöjda runt lägerelden, upplev naturen och inspireras av spännande kulturhistoriska miljöer. Här listar vi några av sommarens slöjdfestivaler i Sverige och Europa!

Sjungareslöjd 29 juni

Västerbotten. Årets Sjungareslöjd har ett mer öppet program än tidigare år och bjuder på många olika typer av prova-på-aktiviteter som passar hela familjen. Kostnadsfritt för barn under 15 år.  Läs mer här!

Historiska hantverkslägret 12-14 juli

Norrtälje. Vikingabyn Storholmen är ett arkeologiskt friluftsmuseum . Sommarens historiska hantverksläger innefattar heldagskurser, workshops, föredrag,  kvällsaktiviteter och vedeldad bastu vid sjön. En mötesplats för alla som vill lära sig mer om äldre slöjd och hantverk.  Läs mer här!

Korgstämma – Stenegårds Loge 12–14 juli

Järvsö.Upplev korgmakare från hela världen, utbyt kunskaper och se hantverk på nära håll. Det kommer finnas prova-på-workshops, utställningen ”Makalösa koftor” av Agneta Hansson och den inspirerande pilflätningskursen som arrangeras veckan innan stämman. För alla med passion och nyfikenhet för slöjd – läs mer här!

Spoontown 25– 28 juli

Storbritannien. Eventet Spoontown är en långhelg med camping, täljning, kunskapsutbyte och lärande. Det är skedsnideri i färskt virke,  knivarbeten, yxteknik, dekorationsteknik, läderarbeten, svarvning  och mycket mer. Oavsett om du är nybörjare eller proffs har Spoontown något för dig. Läs mer här!

Skapa i skogen 2–4 augusti

Halland. Sommarkurs vid Kroksjön i Unnaryd. Kom ut i skogen för en helg med avkopplande och utvecklande slöjdhantverk, vacker natur och kreativ gemenskap. Passar såväl nybörjare, familjer (från 9 år) som dig som vill fördjupa dina kunskaper. Läs mer här!

Snittefest 23 – 25 augusti

Danmark.  Snittefesten håller till på Boserupgård Naturcenter i Roskilde. Det blir workshops och slöjdarhäng i dagarna tre. Läs mer här

 

 

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Vill du få gratis nyheter och inspiration från Hemslöjd?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!