Hemslöjd är årets tidskrift!

»Vinnartidskriften förlängde juryns arbete avsevärt. Genom oväntade kopplingar till de stora samhällsfrågorna, snyggt förpackat i det kompakta formatet lockas man till sträckläsning.« Så löd motiveringen när Hemslöjd vann tidskriftsbranschens finaste pris.

Igår tilldelades Hemslöjd Tidskriftspriset i kategorin Fackpress print och i tisdags tog redaktionen emot Svenska Publishingpriset för sjunde gången! Båda jurygrupperna uppmärksammar tidningens passion för det handgjorda och förmåga att sätta slöjden i ett större sammanhang.

Motiveringen till tidskriftspriset fick redaktionen att jubla:

»Vinnartidskriften förlängde juryns arbete avsevärt. Genom oväntade kopplingar till de stora samhällsfrågorna, snyggt förpackat i det kompakta formatet lockas man till sträckläsning.«

Hemslöjds chefredaktör Malin Vessby är stolt och glad:

– De har sett exakt det vi försöker göra – att visa att slöjden är angelägen i dag och att vi med det rastret kan berätta om världen. När vi läste den fantastiska motiveringen fick vi gåshud. Läsare hör ofta av sig och säger att de läser tidningen från pärm till pärm – trots att de inte ens är intresserade av slöjd. Det här priset är ytterligare ett kvitto på att vårt sätt att berätta fungerar.

I tisdags vann Hemslöjd också Svenska Publishingpriset för sjunde gången med motiveringen »För texter laddade med passion och yrkeskunnande, stilsäker typografi och foto med personlighet och atmosfär«. Tidningens AD Carl Anders Skoglund passade på att tacka frilansande journalister och fotografer från scenen.

Hantverk på liv och död – nytt nummer i december!

I december släpps nästa nummer av Hemslöjd, där vi bland annat träffar den nya slöjdstjärnan Per Norén som berättar om hantverk på liv och död, Merethe Kuhmunen som vill se fler queera uttryck inom den samiska slöjden samt reser till Mexiko för att berätta om folkkonsten som uppstod ur en hallucination.

För mer info och pressbilder kontakta maria.diedrichs@hemslojd.se. Nästa nummer av Hemslöjd når prenumeranterna under vecka 49 och finns ute i Pressbyrån från 10 dec.

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram