Blogg / Handarbetaren

Ugnsrostad müsli

18 januari 2016
Ugnsrostad müsli

Sen jag fick världens godaste granola av en vän gör jag det ofta, fast jag ändrar ingredienserna varje gång beroende på vad jag har hemma. Här är recept på en grund, blanda det du gillar.

ca 8 dl havregryn
1dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
2 dl grovhackade nötter (vad du gillar)
1 dl linfrön
Med mera kanske kokosflingor eller nåt. Totalt ca 15 dl av det ”torra” du föredrar.

Blanda och värm:
2dl vatten
1 dl solrosolja
1 msk honung
1 dl sirap
Lite kanel
Lite kardemumma
I en kastrull.

Häll vätskan över det torra och blanda. Sprid ut allt på två bakplåtar med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 30 min. Rör om var tionde minut. Låt svalna. Blanda i ett par dl torkad, grovhackad frukt.

image
granola
18 januari 2016
Blogg / Handarbetaren

Från gräs till garn

9 november 2020
Från gräs till garn

9 november 2020
Blogg / Handarbetaren

Från blomma till tråd

3 november 2020
Från blomma till tråd

Det blev ett garn av de där blommorna, eller ja, av blommornas stjälkar, tillslut. Här står en bråka jämte en täljhäst. De är som olika typer av fibermaskiner. I en arbetar man med mjuka fibrer och i den andra arbetar med hårda.

3 november 2020
Blogg / Handarbetaren

Tvåhundra år senare

17 oktober 2020
Tvåhundra år senare

Och fortfarande duglig. Den här skärbrädan fick följa med hem från fäboden. 1819 står det på baksidan och den är fortfarande fin tycker jag. Inte så speciell, men bra.

17 oktober 2020

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy