Blogg / Handarbetaren

Ugnsrostad müsli

18 januari 2016

Sen jag fick världens godaste granola av en vän gör jag det ofta, fast jag ändrar ingredienserna varje gång beroende på vad jag har hemma. Här är recept på en grund, blanda det du gillar.

ca 8 dl havregryn
1dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
2 dl grovhackade nötter (vad du gillar)
1 dl linfrön
Med mera kanske kokosflingor eller nåt. Totalt ca 15 dl av det ”torra” du föredrar.

Blanda och värm:
2dl vatten
1 dl solrosolja
1 msk honung
1 dl sirap
Lite kanel
Lite kardemumma
I en kastrull.

Häll vätskan över det torra och blanda. Sprid ut allt på två bakplåtar med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 30 min. Rör om var tionde minut. Låt svalna. Blanda i ett par dl torkad, grovhackad frukt.

image
granola

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy