Blogg / Handarbetaren

Trädgårdsmat

20 juni 2016

Det är sommar och vi har flyttat från stan. Blivit fler i familjen (hönor) och odlat grönsaker. Ätit middag i gräset men ännu inte vågat bada i älven. Plockat blommor och gosat med hästarna.

Det som går att äta från trädgården kommer att ätas och vi har gott om brännässlor.

nässlor

Nässelsoppa, 4-6 personer
Två, tre liter späda nässlor. De ska inte ha börjat blomma. Ta bort stjälkar och annat hårt och skölj dem under kallt vatten.
Koka upp nässlorna i saltat vatten, ca 5 minuter. Häll av en liter av vattnet i en kastrull med buljongtärning.
Fräs ett par finhackade lökar och några finhackade vitlöksklyftor smör eller olja. Pudra över tre matskedar mjöl och häll över buljongen och häll i nässlorna.
Mixa soppan med stavmixer. Häll i lite grädde.
Krydda med salt och peppar.
Vi åt soppan med kokade ägghalvor från damerna nedan.

hönor

image

image
Efterrätt rabarberpaj.

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy