Blogg / ahardslojdlife

Teaser.

17 februari 2015
Teaser.

Jag jobbar mer och mer som en designer. Eller – som jag tror att en designer arbetar. Jag har ju ingen aning egentligen hur en designer arbetar, jag vet bara att de röker väldigt väldigt mycket.

Just nu tar jag fram produkter, bruksföremål. Jag jobbar med försäljning. Jag är försäljningschef.

Det tar tid. Du måste känna dig helt säker på formen på ett föremål som du sedan ska sitta i veckor och producera. Just den detaljen, att jag även producerar sakerna, skiljer mig förstås från en designer. Det gör också att produkterna utvecklas. Om du köper en sked av mig idag så är skaftet avsevärt smäckrare än det var förra våren.

Några detaljer återstår, men snart kommer jag tillsammans med världsarvscentret på Stenegård att presentera ett helt kit med köksredskap. Vi tänkte rensa ut all plast i de svenska köken. När man köper ett träkit, lämnar man samtidigt in sina smutsiga, skabbiga, giftiga och vidriga plastredskap. De kommer att vägas in och sedan destrueras. Nåja, återvinnas.

Idén till detta kom till under en tankesmedja kring maten och slöjden som hölls förra sommaren. En forskare från Uppsala universitet som deltog berättade då att hon ALDRIG använder plast i någon form i samband med mat. Hon frös till och med in i glasflaskor och -burkar.

Jag kommer att återkomma men här är en första teaser.

DSC_0155
Köksredskap från ahardslojdlife

 

17 februari 2015
Blogg / ahardslojdlife

Jobb med grundsten på verkstadsbygget. Church of Slöjd.

27 december 2021
Jobb med grundsten på verkstadsbygget. Church of Slöjd.

I sommras var det mycket stenjobb på verkstadsbygget. Jag lade in grundstenar och justerade en grundsten lite innan jag började med bjälklaget.

Här är en film som visar hur jag justerar grundstenen.

27 december 2021
Blogg / ahardslojdlife

Två beställda köks-set

4 december 2021
Två beställda köks-set

 

Nu har jag börjat beta av beställningslistan som har blivit längre och längre under tiden som jag har ägnat mig åt byggnadsvård och verkstad. Här är två köks-set som ska levereras innan jul. Jag har också provat att tälja en sked i sälg, som jag tog ner intill ladan.

Verkstads update; två nya fönster har satts på plats och golvbjälklaget börjat delvis bli klart.

 

4 december 2021
Blogg / ahardslojdlife

Golvås video

24 november 2021
Golvås video

En video där jag förklarar lite mer när jag lägger in en golvås i golvbjälklaget i verkstaden (work in progress)

Verkstadsbygget har blivit ett riktigt slow living projekt. Jag har inte köpt något byggmaterial hittills utan utgått från det jag får på platsen tills det är slut eller jag måste ha något. En känsla kring det här sättet att ta sig an saker börjar gro. Jag ska utveckla dem vidare.

24 november 2021

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram