Blogg / A Hard Slojd Life

Teaser.

17 februari 2015
Teaser.

Jag jobbar mer och mer som en designer. Eller – som jag tror att en designer arbetar. Jag har ju ingen aning egentligen hur en designer arbetar, jag vet bara att de röker väldigt väldigt mycket.

Just nu tar jag fram produkter, bruksföremål. Jag jobbar med försäljning. Jag är försäljningschef.

Det tar tid. Du måste känna dig helt säker på formen på ett föremål som du sedan ska sitta i veckor och producera. Just den detaljen, att jag även producerar sakerna, skiljer mig förstås från en designer. Det gör också att produkterna utvecklas. Om du köper en sked av mig idag så är skaftet avsevärt smäckrare än det var förra våren.

Några detaljer återstår, men snart kommer jag tillsammans med världsarvscentret på Stenegård att presentera ett helt kit med köksredskap. Vi tänkte rensa ut all plast i de svenska köken. När man köper ett träkit, lämnar man samtidigt in sina smutsiga, skabbiga, giftiga och vidriga plastredskap. De kommer att vägas in och sedan destrueras. Nåja, återvinnas.

Idén till detta kom till under en tankesmedja kring maten och slöjden som hölls förra sommaren. En forskare från Uppsala universitet som deltog berättade då att hon ALDRIG använder plast i någon form i samband med mat. Hon frös till och med in i glasflaskor och -burkar.

Jag kommer att återkomma men här är en första teaser.

DSC_0155
Köksredskap från ahardslojdlife

 

17 februari 2015
Blogg / A Hard Slojd Life

En perfekt isolering

1 april 2020
En perfekt isolering

En knasig vår blev det. Efter en regnig och lång vinter. Bakom ladan vi håller på och renoverar tände vi en brasa och lyssnade på svanarna. En perfekt isolering. Några skedämnen höggs till av björk och körsbär. Catrin är inne på sin sked nummer 21-25.

    

1 april 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Spoonesaurus Magazine

15 januari 2020
Spoonesaurus Magazine

Jag är på framsidan av senaste numret av Spoonesaurus Magazine. Bilden är från i somras när jag och Storslöjd jobbade med Frodvuxet Slöjdgalleri och ställde ut på Designcentrum Östersund.

Tidningen går att prenumerera på! Gå in på spoonesaurus.com och lös en prenumeration. Det är den enda tidning jag känner till som skriver specifikt om just skedtäljning.

15 januari 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Ett julbak i november

20 november 2019
Ett julbak i november

Här kommer ett inlägg för att påminna om julen! Den kommer! Tidigare än vanligt i år. Ja, i år har jag ambitionen att maxa julen. Efter den här regniga hösten vi har haft i Hälsingland kan inte julen komma nog fort. Så att man får lämna november bakom sig. En tradition är att baka lussebullar och vörtbröd innan jul. Så i helgen bakade jag och Catrin för fullt! Surdegsbröd, lussebullar och vörtbröd, lagade torsk panerad i parmesan med tomatsås och skördade kombucha.

Till julen täljer jag också köks-kit!

20 november 2019

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy