Blogg / A Hard Slojd Life

Strategier

26 juli 2017
Strategier

Vi har alla våra strategier att leva i en sönderfallande värld.
En del hamnar i apati och psykisk ohälsa. Andra försöker förändra den, alltmedan de lever på som vanligt, så som vi måste; normer, ett ekonomiskt system, hur socialt konstruerat det än är, byggt på våra hjärnors förmåga att skapa våra egna regler, är ju en väl så tvingande omständighet.
En del säger åt oss att jobba mer, för bara då kan vi skapa förutsättningar för något nytt.
En del avfärdar allt.

Själv så blev min lott i livet att tillbringa en stor del av min tid täljandes skedar vid Ljusnans stränder. Det är som om jag blivit fråntagen möjligheten att ha ett normalt arbetsliv. Men jag har kommit att tycka om min lösryckta tillvaro. En sällsam känsla av rewilding kan komma över mig. En känsla av att vilja dras ner i mossan och jorden till en förlorad dvala, eller att få somna och vakna vid de sandiga iskanterna där streck av invandrande fåglar stryker trädtopparna.
Ibland känns det som om jag umgås med naturen som man gör med en döende släkting. Man försöker att glömma det förflutna, glömma allt det dåliga och se det bra. Framförallt att ta vara på de sista stunderna tillsammans och försöka att inte fastna i att man önskar de hade varit fler, att man hade haft mer tid.

26 juli 2017
Blogg / A Hard Slojd Life

En perfekt isolering

1 april 2020
En perfekt isolering

En knasig vår blev det. Efter en regnig och lång vinter. Bakom ladan vi håller på och renoverar tände vi en brasa och lyssnade på svanarna. En perfekt isolering. Några skedämnen höggs till av björk och körsbär. Catrin är inne på sin sked nummer 21-25.

    

1 april 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Spoonesaurus Magazine

15 januari 2020
Spoonesaurus Magazine

Jag är på framsidan av senaste numret av Spoonesaurus Magazine. Bilden är från i somras när jag och Storslöjd jobbade med Frodvuxet Slöjdgalleri och ställde ut på Designcentrum Östersund.

Tidningen går att prenumerera på! Gå in på spoonesaurus.com och lös en prenumeration. Det är den enda tidning jag känner till som skriver specifikt om just skedtäljning.

15 januari 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Ett julbak i november

20 november 2019
Ett julbak i november

Här kommer ett inlägg för att påminna om julen! Den kommer! Tidigare än vanligt i år. Ja, i år har jag ambitionen att maxa julen. Efter den här regniga hösten vi har haft i Hälsingland kan inte julen komma nog fort. Så att man får lämna november bakom sig. En tradition är att baka lussebullar och vörtbröd innan jul. Så i helgen bakade jag och Catrin för fullt! Surdegsbröd, lussebullar och vörtbröd, lagade torsk panerad i parmesan med tomatsås och skördade kombucha.

Till julen täljer jag också köks-kit!

20 november 2019

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy