Blogg / A Hard Slojd Life

Slöjden och påslagen.

15 september 2015

IMG_20150912_111928

En sak som jag har funderat på ett bra tag och som jag driver någon sorts försöksverksamhet kring är – tål slöjden påslag? Eller ska man helt enkelt sälja själv?

Under sommaren har jag haft fullt upp att tälja mina köks-kit. Förra sommaren föddes idén att utveckla skedtäljandet och göra ett helt kit med redskap för köket/matlagning. Kitet har växt fram under det senaste året, och inför sommarens säsong så har det funnits på världsarvscentret på Stenegård. Det var nämligen delvis därifrån initiativet kom. De ville ha ett kit för plastsanering av köket. Magasin Järvsö skrev en artikel.

Jag har haft med mig kitet på yxans dag på Wetterlings yxfabrik och på Filtmakeriet i Kilafors när de hade temadag i somras. Hela tiden har jag sålt slut det jag täljt. Även världsarvscentret säljer slut, där jag kan sälja tack vare det låga kommissionspriset.kit genomskinlig och redigerad

Så hur ska man göra med återförsäljare när man har en bra slöjdprodukt? Jag har tidigare lämnat skedar till återförsäljare. Och väntat i månader på att de ska beställa mer. Jag säljer helt enkelt mer själv troligen eftersom priset är rätt. Återkommande kunder berättar att de har använt skedarna och upptäckt hur användbara de är och vill helt enkelt missionera bland sina matlagande vänner och bekanta. Jag tror att priset är otroligt viktigt om man vill att sakerna ska bli använda. Man kan köpa en till och man kan tillåta sig att njuta av att använda dem.

Just nu håller jag på och samtalar med ett inredningsföretag som håller på att bygga upp en ny brand portfolio, där de vill ha med täljda skedar. Så frågan är brännande aktuell. Ska man lämna sin plan? Och är det ens möjligt att tälja skedar som tål påslag i två led?

Och så kvarstår frågan man måste ställa detta mot – hur säljer man själv tillräckligt mycket för att leva på det? Utan katalog och marknadsstrategi…

Bilder från Filtmakeriet i Kilafors.

filtm3 filtm2filtm

Bilder från Wetterlings yxfabrik

wetterl5 wetterl4 wetterl3 wetterl2 wetterl

 

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy