Blogg / ahardslojdlife

Slöjden och påslagen.

15 september 2015
Slöjden och påslagen.

IMG_20150912_111928

En sak som jag har funderat på ett bra tag och som jag driver någon sorts försöksverksamhet kring är – tål slöjden påslag? Eller ska man helt enkelt sälja själv?

Under sommaren har jag haft fullt upp att tälja mina köks-kit. Förra sommaren föddes idén att utveckla skedtäljandet och göra ett helt kit med redskap för köket/matlagning. Kitet har växt fram under det senaste året, och inför sommarens säsong så har det funnits på världsarvscentret på Stenegård. Det var nämligen delvis därifrån initiativet kom. De ville ha ett kit för plastsanering av köket. Magasin Järvsö skrev en artikel.

Jag har haft med mig kitet på yxans dag på Wetterlings yxfabrik och på Filtmakeriet i Kilafors när de hade temadag i somras. Hela tiden har jag sålt slut det jag täljt. Även världsarvscentret säljer slut, där jag kan sälja tack vare det låga kommissionspriset.kit genomskinlig och redigerad

Så hur ska man göra med återförsäljare när man har en bra slöjdprodukt? Jag har tidigare lämnat skedar till återförsäljare. Och väntat i månader på att de ska beställa mer. Jag säljer helt enkelt mer själv troligen eftersom priset är rätt. Återkommande kunder berättar att de har använt skedarna och upptäckt hur användbara de är och vill helt enkelt missionera bland sina matlagande vänner och bekanta. Jag tror att priset är otroligt viktigt om man vill att sakerna ska bli använda. Man kan köpa en till och man kan tillåta sig att njuta av att använda dem.

Just nu håller jag på och samtalar med ett inredningsföretag som håller på att bygga upp en ny brand portfolio, där de vill ha med täljda skedar. Så frågan är brännande aktuell. Ska man lämna sin plan? Och är det ens möjligt att tälja skedar som tål påslag i två led?

Och så kvarstår frågan man måste ställa detta mot – hur säljer man själv tillräckligt mycket för att leva på det? Utan katalog och marknadsstrategi…

Bilder från Filtmakeriet i Kilafors.

filtm3 filtm2filtm

Bilder från Wetterlings yxfabrik

wetterl5 wetterl4 wetterl3 wetterl2 wetterl

 

15 september 2015
Blogg / ahardslojdlife

Två beställda köks-set

4 december 2021
Två beställda köks-set

 

Nu har jag börjat beta av beställningslistan som har blivit längre och längre under tiden som jag har ägnat mig åt byggnadsvård och verkstad. Här är två köks-set som ska levereras innan jul. Jag har också provat att tälja en sked i sälg, som jag tog ner intill ladan.

Verkstads update; två nya fönster har satts på plats och golvbjälklaget börjat delvis bli klart.

 

4 december 2021
Blogg / ahardslojdlife

Golvås video

24 november 2021
Golvås video

En video där jag förklarar lite mer när jag lägger in en golvås i golvbjälklaget i verkstaden (work in progress)

Verkstadsbygget har blivit ett riktigt slow living projekt. Jag har inte köpt något byggmaterial hittills utan utgått från det jag får på platsen tills det är slut eller jag måste ha något. En känsla kring det här sättet att ta sig an saker börjar gro. Jag ska utveckla dem vidare.

24 november 2021
Blogg / ahardslojdlife

Fönster fönster fönster

18 november 2021
Fönster fönster fönster

Ett nytt fönster är oljat och väntar på att glasas

a new window oiled and waiting to get glass

18 november 2021

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram