Blogg / A Hard Slojd Life

Skidtur på ett par gamla Tegsnässkidor.

14 mars 2013
Skidtur på ett par gamla Tegsnässkidor.

Jag tog en tur på farsans tegsnässkidor i veckan. Eller från början var det min gamla farbror Pelles skidor. Pelle var den äldsta av 15 syskon som föddes i Grundsjö, nära Vilhelmina i södra Lappland. Han blev kvar på gården hela sitt liv och tog hand om farmor när hon blev gammal. Jag har två vykort som han skickade från Daunatjokko i Marsfjällen. Han skrev om vädret och fåglarna och ekorrarna och att han hade tillbringat sommaren med att åka bil runtom i fjällen, där han varit och jobbat. Och så har jag den här bilden. Och farsans tegsnäsare.

14 mars 2013
Blogg / A Hard Slojd Life

Reparerar en avsågad golvås – verkstadsbygget går vidare.

19 juli 2021
Reparerar en avsågad golvås – verkstadsbygget går vidare.

Jag har jobbat vidare på mitt verkstadsbygge. Renoveringen av en kornlada i Ljusdal till en slöjdverkstad. En kort programförklaring och en lång film.

Jag bygger av en existerande struktur. Av existerande (på platsen) resurser. Jag bygger inte billig lyx. This is the way.

19 juli 2021
Blogg / A Hard Slojd Life

The Spatula – episode four

2 maj 2021
The Spatula – episode four
Blogg / A Hard Slojd Life

Bygger verkstad.

14 mars 2021
Bygger verkstad.

Jag har börjat jobba med golvet i verkstaden. Ett golvbjälklag ska läggas in i det som varit ett stall. Denna del ska varmbonas. Jag har gjort någon slags slow TV/mix tape där jag visar hur ett träd blir en golvbjälke och fästs in i timmerväggen.

14 mars 2021

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram