Blogg / ahardslojdlife

skedar

13 januari 2024
skedar

Jag planerar att ha ett pop up skedgalleri på Galleri 316 Kubik i Hudiksvall till våren. Jag gillar konceptet och det verkar vara det enda sättet att sälja skedar på. Så nu jobbar jag på ett lager. Förhoppningsvis kommer även lite andra saker att finnas med.

Men under tiden jag bygger upp lagret så kommer jag att visa lite skedar här på bloggen och om du ser något du gillar så är alla skedar till salu. Skicka ett mail till ahardslojdlife@gmail.com.

Två björkskedar.

13 januari 2024
Blogg / ahardslojdlife

Knivskola

15 februari 2024
Knivskola

Jag har gjort en liten knivskola, hur man tillverkar en enkel täljkniv. Ett blad med ett enkelt träskaft och eggskydd i näver. Del 1 visar hur man passar in bladet i skaftet.

15 februari 2024
Blogg / ahardslojdlife

Nu lite merch

3 februari 2024
Nu lite merch
3 februari 2024
Blogg / ahardslojdlife

besök av uggla

30 januari 2024
besök av uggla

I söndags när jag kom in i verkstan lade jag genast märke till en mörk siluett uppe i det stora fönstret längst in i verkstan. Jag tände lyset och såg att det var en uggla. Naturligtvis var det en stor lycka, eftersom jag har hört den runt ladan men aldrig fått se den, fast jag tagit spaningsturer upp i berget ovanför.

Men samtidigt blev jag också lite nervös för hur jag skulle få ut den, eller snarare; låta bli att skrämma den för mycket. Jag ville också få en snabb bild, men när jag började gå inåt såg jag att den blev lite orolig och började irra med blicken som att den sökte en flyktväg. Jag blev rädd att den skulle flyga in i någon av de små fönstren, så jag backade och slog upp den stora porten på vid gavel, sedan klev jag åt sidan och började klicka på telefonen. Eftersom kamera-appen slutat fungera kan jag bara fota i photoshop appen vilket är lite krångligare. Jag tänkte att jag skulle ta en snabb bild och sedan försöka få ut ugglan. Småfåglar förirrar sig ofta in i verkstan och de brukar ha svårt att ta sig ut; man får ibland ta dem i handen och släppa ut dem på så sätt. Det var det scenariot jag hade i tankarna. Men det här var inte så.

Medan jag stod och förberedde att ta en bild såg jag hur ugglan fokuserade blicken på dörröppningen så fort jag klev åt sidan. Sedan gled den ljudlöst rakt genom verkstan och ut genom porten, tre meter ifrån mig.

Jag tror att ugglan tog sig in i verkstan för att den letade boställen. Det finns bara en liten glugg där jag tänker att den kan ha tagit sig in, och den skulle ha kunnat uppfatta den gluggen som ett lämpligt boställe. Förra året satte jag upp två uggleholkar i berget ovanför verkstan. Nu ska jag chansa och sätta upp en holk närmare ladan, eftersom den uppenbarligen uppehåller sig i närheten.

30 januari 2024

Hemslöjd åsikt

Gör det själv

Lappa och laga med Hemslöjd

Vill du få gratis nyheter och inspiration från Hemslöjd?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!