Blogg / A Hard Slojd Life

så länge

4 juni 2014
så länge

I fem månader har jag suttit hemma och täljt skedar. Det har varit en underbar tid faktiskt. Jag har hittat mitt drömjobb. Men nu finner jag mig inne i en ny fas i min karriär som slöjdare. En tvivlets fas. Jag börjar inse att den här vågen av hantverk och slöjd kanske behöver analyseras lite närmre. Den här positiva trenden där det handgjorda och görandet har en så central roll kanske inte innefattar slöjden så mycket som vi gärna vill tro.

Snarare är det kanske formgivare och designers, småskaliga industrier och kreatörer som skapar intresset för slöjd och hantverk genom att inspireras av de hållbara och unika värden som finns där. Det blir en sorts tolkning, en bild, som kan göra det handgjorda lite mer tilltalande. Man antyder det bara. Flirtar med det. Får det att skimra på ett förföriskt sätt. Och gör det lite mer tillgängligt, kanske förståeligt. Eller – man gör det igenkännligt. Sloydify kanske är ett bra uttryck?

Jag kanske skriver mer om mitt skedprojekt senare, för det har lärt mig en hel del. Även om det känns som jag avslutar det när det bara är i sin linda. Jag levererade 90 skedar till Designtorgets butik i Kulturhuset, Sergels torg, Stockholm. Första fyra veckornas avräkning var en såld sked. Ja, jo, en besvikelse såklart.

Resten av året har jag vikt för byggnadsvård nu. Det blir byggbranschen. Haffa para till nya djärva projekt. Jag tänker film, kanske. Ni anar inte hur många duktiga filmare det finns här i glesbygdn.

Följ mig på instagram så länge: _ahardslojdlife

4 juni 2014
Blogg / A Hard Slojd Life

En perfekt isolering

1 april 2020
En perfekt isolering

En knasig vår blev det. Efter en regnig och lång vinter. Bakom ladan vi håller på och renoverar tände vi en brasa och lyssnade på svanarna. En perfekt isolering. Några skedämnen höggs till av björk och körsbär. Catrin är inne på sin sked nummer 21-25.

    

1 april 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Spoonesaurus Magazine

15 januari 2020
Spoonesaurus Magazine

Jag är på framsidan av senaste numret av Spoonesaurus Magazine. Bilden är från i somras när jag och Storslöjd jobbade med Frodvuxet Slöjdgalleri och ställde ut på Designcentrum Östersund.

Tidningen går att prenumerera på! Gå in på spoonesaurus.com och lös en prenumeration. Det är den enda tidning jag känner till som skriver specifikt om just skedtäljning.

15 januari 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Ett julbak i november

20 november 2019
Ett julbak i november

Här kommer ett inlägg för att påminna om julen! Den kommer! Tidigare än vanligt i år. Ja, i år har jag ambitionen att maxa julen. Efter den här regniga hösten vi har haft i Hälsingland kan inte julen komma nog fort. Så att man får lämna november bakom sig. En tradition är att baka lussebullar och vörtbröd innan jul. Så i helgen bakade jag och Catrin för fullt! Surdegsbröd, lussebullar och vörtbröd, lagade torsk panerad i parmesan med tomatsås och skördade kombucha.

Till julen täljer jag också köks-kit!

20 november 2019

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy