Blogg / A Hard Slojd Life

så länge

4 juni 2014
så länge

I fem månader har jag suttit hemma och täljt skedar. Det har varit en underbar tid faktiskt. Jag har hittat mitt drömjobb. Men nu finner jag mig inne i en ny fas i min karriär som slöjdare. En tvivlets fas. Jag börjar inse att den här vågen av hantverk och slöjd kanske behöver analyseras lite närmre. Den här positiva trenden där det handgjorda och görandet har en så central roll kanske inte innefattar slöjden så mycket som vi gärna vill tro.

Snarare är det kanske formgivare och designers, småskaliga industrier och kreatörer som skapar intresset för slöjd och hantverk genom att inspireras av de hållbara och unika värden som finns där. Det blir en sorts tolkning, en bild, som kan göra det handgjorda lite mer tilltalande. Man antyder det bara. Flirtar med det. Får det att skimra på ett förföriskt sätt. Och gör det lite mer tillgängligt, kanske förståeligt. Eller – man gör det igenkännligt. Sloydify kanske är ett bra uttryck?

Jag kanske skriver mer om mitt skedprojekt senare, för det har lärt mig en hel del. Även om det känns som jag avslutar det när det bara är i sin linda. Jag levererade 90 skedar till Designtorgets butik i Kulturhuset, Sergels torg, Stockholm. Första fyra veckornas avräkning var en såld sked. Ja, jo, en besvikelse såklart.

Resten av året har jag vikt för byggnadsvård nu. Det blir byggbranschen. Haffa para till nya djärva projekt. Jag tänker film, kanske. Ni anar inte hur många duktiga filmare det finns här i glesbygdn.

Följ mig på instagram så länge: _ahardslojdlife

4 juni 2014
Blogg / A Hard Slojd Life

The Spatula – episode four

2 maj 2021
The Spatula – episode four
Blogg / A Hard Slojd Life

Bygger verkstad.

14 mars 2021
Bygger verkstad.

Jag har börjat jobba med golvet i verkstaden. Ett golvbjälklag ska läggas in i det som varit ett stall. Denna del ska varmbonas. Jag har gjort någon slags slow TV/mix tape där jag visar hur ett träd blir en golvbjälke och fästs in i timmerväggen.

14 mars 2021
Blogg / A Hard Slojd Life

New episodes!

8 februari 2021
New episodes!

8 februari 2021

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy