Blogg / ahardslojdlife

så länge

4 juni 2014
så länge

I fem månader har jag suttit hemma och täljt skedar. Det har varit en underbar tid faktiskt. Jag har hittat mitt drömjobb. Men nu finner jag mig inne i en ny fas i min karriär som slöjdare. En tvivlets fas. Jag börjar inse att den här vågen av hantverk och slöjd kanske behöver analyseras lite närmre. Den här positiva trenden där det handgjorda och görandet har en så central roll kanske inte innefattar slöjden så mycket som vi gärna vill tro.

Snarare är det kanske formgivare och designers, småskaliga industrier och kreatörer som skapar intresset för slöjd och hantverk genom att inspireras av de hållbara och unika värden som finns där. Det blir en sorts tolkning, en bild, som kan göra det handgjorda lite mer tilltalande. Man antyder det bara. Flirtar med det. Får det att skimra på ett förföriskt sätt. Och gör det lite mer tillgängligt, kanske förståeligt. Eller – man gör det igenkännligt. Sloydify kanske är ett bra uttryck?

Jag kanske skriver mer om mitt skedprojekt senare, för det har lärt mig en hel del. Även om det känns som jag avslutar det när det bara är i sin linda. Jag levererade 90 skedar till Designtorgets butik i Kulturhuset, Sergels torg, Stockholm. Första fyra veckornas avräkning var en såld sked. Ja, jo, en besvikelse såklart.

Resten av året har jag vikt för byggnadsvård nu. Det blir byggbranschen. Haffa para till nya djärva projekt. Jag tänker film, kanske. Ni anar inte hur många duktiga filmare det finns här i glesbygdn.

Följ mig på instagram så länge: _ahardslojdlife

Blogg / ahardslojdlife

Två beställda köks-set

4 december 2021
Två beställda köks-set

 

Nu har jag börjat beta av beställningslistan som har blivit längre och längre under tiden som jag har ägnat mig åt byggnadsvård och verkstad. Här är två köks-set som ska levereras innan jul. Jag har också provat att tälja en sked i sälg, som jag tog ner intill ladan.

Verkstads update; två nya fönster har satts på plats och golvbjälklaget börjat delvis bli klart.

 

4 december 2021
Blogg / ahardslojdlife

Golvås video

24 november 2021
Golvås video

En video där jag förklarar lite mer när jag lägger in en golvås i golvbjälklaget i verkstaden (work in progress)

Verkstadsbygget har blivit ett riktigt slow living projekt. Jag har inte köpt något byggmaterial hittills utan utgått från det jag får på platsen tills det är slut eller jag måste ha något. En känsla kring det här sättet att ta sig an saker börjar gro. Jag ska utveckla dem vidare.

24 november 2021
Blogg / ahardslojdlife

Fönster fönster fönster

18 november 2021
Fönster fönster fönster

Ett nytt fönster är oljat och väntar på att glasas

a new window oiled and waiting to get glass

18 november 2021

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram