Blogg / ahardslojdlife

Reparerar en avsågad golvås – verkstadsbygget går vidare.

19 juli 2021
Reparerar en avsågad golvås – verkstadsbygget går vidare.

Jag har jobbat vidare på mitt verkstadsbygge. Renoveringen av en kornlada i Ljusdal till en slöjdverkstad. En kort programförklaring och en lång film.

Jag bygger av en existerande struktur. Av existerande (på platsen) resurser. Jag bygger inte billig lyx. This is the way.

Blogg / ahardslojdlife

Att återbruka ett gammalt golv. Slow TV.

7 februari 2023
Att återbruka ett gammalt golv. Slow TV.

Nytt avsnitt av byggandet av ahardslojdlife HQ. Det gamla golvet som jag tog upp har tvättats och jag lägger tillbaka det på det nya golvbjälklaget. Golvet läggs i samma ordning men i en annan riktning så det måste passas in lite. Delar av golvet måste också tillverkas not och fjäder till. Slow TV time med andra ord.

7 februari 2023
Blogg / ahardslojdlife

Ett undergolv enligt gamla byggmetoder. Ny video.

19 december 2022
Ett undergolv enligt gamla byggmetoder. Ny video.

Golvbjälklaget är färdigt. När undergolvet, eller blindbotten, skulle in funderade jag på olika sätt att lösa det.

Jag råkade läsa om det här ganska gamla sättet att göra ett underlag för blindbotten; att man hänger upp slanor av gran under golvåsarna, sedan lägger man undergolvet på dem. Det fungerade väldigt bra! Och eftersom jag vill hålla mig till ett resurssnålt och hållbart byggande så är det ju fantastiskt att kunna ta materialet i skogen bredvid ladan.

19 december 2022
Blogg / ahardslojdlife

Mer fönster

20 maj 2022
Mer fönster

Kolla in när jag sätter in fönster i ladan. Håller på och bygger verkstad.  Ny video på Youtube.

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram