Blogg / A Hard Slojd Life

Potatisskörd på odlingskollektivet Antes

17 augusti 2016

Idag har vi tagit upp 27 kilo potatis. Först ut var Puritan, en tidig sort, de andra ska få växa lite till. Sedan tog vi ett glas vin och gick och tittade i växthuset där några plantor med bebistomater kommer att ge en fantastisk skörd!

När barnen hade cyklat hem stannade jag kvar och rensade lite i rödbetslandet. Jag hörde skratten från Anna-Karin och Maria som satt och rensade morötterna. Jag är egentligen inte rädd för några djur, men det finns några som jag inte gärna rör vid; myror och spindlar. Spindlar kan få mig att faktiskt rycka till och flytta på mig, du vet, av obehag. Men när jag låg där och rensade så såg jag hur en spindel rörde sig i jorden vid min hand. Jag upplevde ett lugn med den. Den klättrade tvekande upp på min hud. På bakkroppen bar den en rund behållare med ägg. Jag kände hur det kittlade lite när den liksom beslutade sig att fortsätta, och lite fortare och bestämdare sprang den över ovansidan på handen och fortsatte ner och iväg. Det tog några sekunder. Och jag kände i den stunden att jag var en ny människa. Det tar inte lång tid att bli något annat än det man har varit väldigt länge. Det tar bara en sekund. Det tar bara ett ögonblick.

potatis-5potatis-6potatis-1potatis-3potatis-2 potatis-4  potatis-7  potatis-9 potatis-10 potatis-11 potatis-12

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy