Blogg / A Hard Slojd Life

Odlingskollektivet Antes

1 augusti 2016
Odlingskollektivet Antes

Jag vet inte hur man ska börja detta blogginlägg. Jag skulle vilja börja för tio tusen år sedan när vi, människan, uppfann äganderätten. Men det kanske är väl ambitiöst. Men vi kan väl ha det i åtanke i alla fall. Nu när vi är mitt uppe i (eller i slutet av?) ”den stora accelerationen”.

Jag känner redan att jag har virrat till det. Eller tagit på mig att försöka beskriva en alldeles för komplicerad tankevurpa. Jag har något att säga men jag vet inte hur.

Det slår mig ibland hur enkelt det som ger en hopp kan vara. När jag höll på och åkte snowboard så kunde jag sitta uppe på Åreskutan och veta att en sån här upplevelse får jag kanske bara en gång per år. Ändå är det den korta stunden som kommer att hålla mig vid liv. Och något liknande känner jag med att jobba med trä, tälja skedar och kåsor med de enklaste handverktyg. Även fast det delvis är mitt arbete nu för tiden och jag gör det väldigt mycket så finns det fortfarande tillfällen när jag känner att ”jag måste få tälja lite”, bara sitta där och forma en träbit, för att känna att det finns meningsfullhet i mitt liv.

Mitt stora hopp är odlingskollektiv och upplysning. Jag vet att man kan bli upplyst och leva utan rädsla. Och utan rädsla kan man finna gemenskap, för vår största rädsla är för varandra, andra människor. Och i gemenskap med andra kan vi hålla våra hjärnor friska och våra demoner borta. För just nu är det mest våra demoner som styr världen och det är inte bra. Inte bra alls.

antes1aug-11antes1aug-10antes1aug-9antes1aug-8antes1aug-1 antes1aug-2 antes1aug-3 antes1aug-4 antes1aug-5 antes1aug-6 antes1aug-7

1 augusti 2016
Blogg / A Hard Slojd Life

En perfekt isolering

1 april 2020
En perfekt isolering

En knasig vår blev det. Efter en regnig och lång vinter. Bakom ladan vi håller på och renoverar tände vi en brasa och lyssnade på svanarna. En perfekt isolering. Några skedämnen höggs till av björk och körsbär. Catrin är inne på sin sked nummer 21-25.

    

1 april 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Spoonesaurus Magazine

15 januari 2020
Spoonesaurus Magazine

Jag är på framsidan av senaste numret av Spoonesaurus Magazine. Bilden är från i somras när jag och Storslöjd jobbade med Frodvuxet Slöjdgalleri och ställde ut på Designcentrum Östersund.

Tidningen går att prenumerera på! Gå in på spoonesaurus.com och lös en prenumeration. Det är den enda tidning jag känner till som skriver specifikt om just skedtäljning.

15 januari 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Ett julbak i november

20 november 2019
Ett julbak i november

Här kommer ett inlägg för att påminna om julen! Den kommer! Tidigare än vanligt i år. Ja, i år har jag ambitionen att maxa julen. Efter den här regniga hösten vi har haft i Hälsingland kan inte julen komma nog fort. Så att man får lämna november bakom sig. En tradition är att baka lussebullar och vörtbröd innan jul. Så i helgen bakade jag och Catrin för fullt! Surdegsbröd, lussebullar och vörtbröd, lagade torsk panerad i parmesan med tomatsås och skördade kombucha.

Till julen täljer jag också köks-kit!

20 november 2019

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy