Blogg / ahardslojdlife

Odling på Antes

11 juni 2016
Odling på Antes

Okej. Först en återblick till när växthuset storstädades här hemma och de första tomaterna åkte ut. Växthuset är nu fullt med tomat (27 plantor), gurka, chili och paprika. Plus två vinrankor som vi fått.

växthus-2växthus-1-2 växthus-3 växthus-6 växthus-1växthus-7

Förra helgen satte vi så igång vårt odlingsenterprise på gården Antes i Undersvik tillsammans med våra vänner och kollegor Thomas och Maria Rutäng. De håller på att köpa loss gården med tillhörande mark och de låter oss vara med och odla i lite större skala. I år drog Tomas upp de första odlingsfårorna. Han sparade inte på krutet. 70 kilo potatis satte vi i två av fårorna. Jorden är möjligen lite tung för potatis på sina ställen, men det får vi se. Senare idag ska vi så resten. Yolo.

potatis-3

potatis-1

potatis-1 potatis-2  potatis-5 potatis-6 potatis-7potatis-11 potatis-8 potatis-9 potatis-10  potatis-12 potatis-13

Blogg / ahardslojdlife

Jobb med grundsten på verkstadsbygget. Church of Slöjd.

27 december 2021
Jobb med grundsten på verkstadsbygget. Church of Slöjd.

I sommras var det mycket stenjobb på verkstadsbygget. Jag lade in grundstenar och justerade en grundsten lite innan jag började med bjälklaget.

Här är en film som visar hur jag justerar grundstenen.

27 december 2021
Blogg / ahardslojdlife

Två beställda köks-set

4 december 2021
Två beställda köks-set

 

Nu har jag börjat beta av beställningslistan som har blivit längre och längre under tiden som jag har ägnat mig åt byggnadsvård och verkstad. Här är två köks-set som ska levereras innan jul. Jag har också provat att tälja en sked i sälg, som jag tog ner intill ladan.

Verkstads update; två nya fönster har satts på plats och golvbjälklaget börjat delvis bli klart.

 

4 december 2021
Blogg / ahardslojdlife

Golvås video

24 november 2021
Golvås video

En video där jag förklarar lite mer när jag lägger in en golvås i golvbjälklaget i verkstaden (work in progress)

Verkstadsbygget har blivit ett riktigt slow living projekt. Jag har inte köpt något byggmaterial hittills utan utgått från det jag får på platsen tills det är slut eller jag måste ha något. En känsla kring det här sättet att ta sig an saker börjar gro. Jag ska utveckla dem vidare.

24 november 2021

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram