Blogg / A Hard Slojd Life

Nordlöw

20 mars 2018
Nordlöw

Vissa saker lever sina egna liv på nätet. Som det här examensarbetet från HV som jag skrev 00. Nu presenterat såhär fint i pdf-format.

Den 17 maj ska jag vara med på en slöjdbio i Bergsjö – på yxtema – och tänkte läsa på lite. Jag visste att det här arbetet låg någonstans därute. Och voila! Tack för det Yumpu 🙂

ps. Kuriosa: Jag gav ett ex. till yxmuseet i Gränsfors och fick en bila som tack av Gabriel Brånby, dåvarande vd. Han frågade om jag ville ha ett långt eller kort skaft. Jag sade att jag ville ha den oskaftad, varpå jag fick en skaftad + ett extra skaft. ds.

pps. Kuriosa 2: en tid innan hade jag besökt smeden Håkan Grims. När jag sade att jag var sugen på att köpa en timmerbila från Gränsfors sade han: ”vill du inte köpa en av mig då?” Varpå jag blev överlycklig. Håkan frågade om jag ville ha ett 1800- eller 1700-tals öga. Jag ville ha ett 1700-tals öga. ”Då ska jag smida en sådan” sade Håkan, ”men jag har ingen väntlista så du får höra av dig om ett tag och kolla om den är klar”. Jag åkte hem och ringde efter en vecka. ”Nej, jag har inte smidit något bila” fick jag veta. Sedan surrade vi i någon timme. Efter en vecka ringde jag igen. ”Nej, jag har inte smidit något bila” fick jag veta denna gång också. Sedan surrade vi i någon timme. Efter två veckor ringde jag igen. Samma sak. Varje gång någon timmes surr eller mer om verktyg, smide etc. Det blev längre och längre mellan samtalen. När jag hade väntat någon månad med att ringa så sade han plötsligt: ”ja jag har smitt en bila med 1700-tals öga. Men en norrman var hit och köpte den”. Så det var tur att jag fick min Gränsforsbila – med 1900-tals öga. dds.

20 mars 2018
Blogg / A Hard Slojd Life

En perfekt isolering

1 april 2020
En perfekt isolering

En knasig vår blev det. Efter en regnig och lång vinter. Bakom ladan vi håller på och renoverar tände vi en brasa och lyssnade på svanarna. En perfekt isolering. Några skedämnen höggs till av björk och körsbär. Catrin är inne på sin sked nummer 21-25.

    

1 april 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Spoonesaurus Magazine

15 januari 2020
Spoonesaurus Magazine

Jag är på framsidan av senaste numret av Spoonesaurus Magazine. Bilden är från i somras när jag och Storslöjd jobbade med Frodvuxet Slöjdgalleri och ställde ut på Designcentrum Östersund.

Tidningen går att prenumerera på! Gå in på spoonesaurus.com och lös en prenumeration. Det är den enda tidning jag känner till som skriver specifikt om just skedtäljning.

15 januari 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Ett julbak i november

20 november 2019
Ett julbak i november

Här kommer ett inlägg för att påminna om julen! Den kommer! Tidigare än vanligt i år. Ja, i år har jag ambitionen att maxa julen. Efter den här regniga hösten vi har haft i Hälsingland kan inte julen komma nog fort. Så att man får lämna november bakom sig. En tradition är att baka lussebullar och vörtbröd innan jul. Så i helgen bakade jag och Catrin för fullt! Surdegsbröd, lussebullar och vörtbröd, lagade torsk panerad i parmesan med tomatsås och skördade kombucha.

Till julen täljer jag också köks-kit!

20 november 2019

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy