Blogg / Handarbetaren

Kopiera men hitta egen väg ut

11 juni 2013

rygg
Då och då följer jag mönsterbeskrivningar. Jag får koncentrera mig hårt på att följa beskrivningen hela vägen. Det är svårt. Det är vansinnigt svårt att inte göra justeringar längs vägen. Jag vill bara testa om jag har disciplin nog. En tvångshandling. Ett tålamodstest. Att skapa är kulturligtvis att ändra. Att kopiera är inte att skapa. Mönsterbeskrivningar behövs. Allt skapande utgår från en beskrivning, regler, ramar, något att förhålla sig till. Kopiera, kopiera men hitta egen väg ut.

sprund
Den här tröjan till exempel, ribbstickad merinotröja. Den har ändrats på förr och den ska stickas om nu.

woolsweater

rest

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy