Blogg / Handarbetaren

Kollektiv kunskap

20 oktober 2014

Hur många stickbloggar och stickpoddar finns det i världen? Internet verkar passa just handarbetare särskilt bra. Av någon anledning. Kanske för att handarbete är socialt. Kanske för att det bygger på kunskapsutbyte. Syjuntornas essenser. Umgänge och utbildning. Man behöver det här underbara, tillgängliga biblioteket som internet är. Och man behöver samtal och feedback. Jag kan ha en dialog med vänner, dels genom bloggtexter, dels genom att vi stickar varandras mönster. Kopplingen mellan människor blir både bred och djup. Min största nytta med internet är delad kunskap. Jag är så tacksam.

Vi har verkligen chansen här, att bygga upp ett jämlikt och rikt samhälle. Förra veckan skrev jag en text om detta (läs den här).

Då vi redan anslagit allemansrätten samt rätten till fria bibliotekslån är nästa logiska steg ett fritt internet. Med den kollektiva kunskapen som konsekvens, som vi vill vara med och bygga upp och ta del av.

Så alltså, jag är som sagt sjukt tacksam för allt ni lär mig och för att ni läser min blogg. Älska fri information och goda samtal.

stickat

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy