Blogg / A Hard Slojd Life

Kasteln

15 september 2012
En fisketur till Kasteln. Första gången jag körde ner för den smala branta vägen och såg älven mellan den glesa tallskogen blev jag betagen av skönheten vid denna del av älven. Det är emellertid inte så lättfiskat. Inga direkta vadmöjligheter, svårt att få ut flugan dit man skulle vilja fiska. Idag tog jag en harr i den lugna strömmen innan forsen börjar. Den tog på en myrimitation. Jag hade också haft en på på samma fluga längre ner i kanten av en stark fors. Provade lite olika sländimitationer utan resultat denna gång.
 
En stark minnesbild från dagens fiske har dock med en sländimitation att göra. Jag skulle prova en minimal slända med ett kraftigt, kort grizzlyhackel och när jag lät den flyta ner några meter för att dra ut lina på tvåhandsspöet landade den alldeles lätt på vattnet. Alla torrflugor fiskas ju våta i den kraftiga strömmen där jag stod. Men nu låg den i det lugna baksuget av forsen, ca 5 meter utanför mig och hade landat alldeles perfekt på ytan. Den dansade som ett dun helt lätt när en svart rygg på en harr kom upp och visade sig. Flugan drogs ner men fisken tog inte. Jag kastade sedan flera gånger på samma plats, men presentationen blev inte densamma med en dränkt fluga och ytan verkade helt död. Av det kan man kanske lära sig att en rätt presenterad fluga kan dra upp fisk som annars står och tjurar. Men hur få till en sådan presentation i en skummande fors?
 
Det blev ett kort fiske. Jag hade med mig Olle och Johannes, som lekte vid niporna medan jag fiskade. Fördelen med att ha med sig barn när man fiskar är att fiskarna ser större ut på bild. Nackdelen är att när det blir stilla på kvällen och knotten kommer så vill de åka hem. Och knott och bra fiske hör ju ihop…
  
 
15 september 2012
Blogg / A Hard Slojd Life

New episodes!

8 februari 2021
New episodes!

8 februari 2021
Blogg / A Hard Slojd Life

Kitchen sets – the story

14 januari 2021
Kitchen sets – the story

Här kommer första avsnittet av kitchen-set – the story.

14 januari 2021
Blogg / A Hard Slojd Life

Fönster till en slöjdkyrka.

3 januari 2021
Fönster till en slöjdkyrka.

Jag har jobbat en del med fönster till min blivande verkstad. Det mesta arbetet har inte fastnat på film, även om jag har tänkt att det ska bli en hel del dokumenterat. Här är i alla fall en kort film på hur jag passar in ett spröjs i en fönsterbåge. Jag har gjort tre fönster, ca 12 återstår så övriga moment kommer haha.

3 januari 2021

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy