Blogg / A Hard Slojd Life

Jag behöver naturen.

26 november 2016

Idag var en underbar dag. Snön vräkte ner i morse och när jag satte mig i bilen efter morgonkaffet på fiket i Färila så var jag uppfylld av nuet. Eller, det kanske är för klyschigt att säga så? Men det är en känsla som är svår att beskriva; det där när inget tar emot, inget skaver. Man är lätt. Jag åkte ner till älven, ivrig att få komma igång och tälja skedar/stekspadar. Jag har levt med en frustration i mig en tid. Den sortens frustration när man inte kan göra det man känner att man ska. Naturen är som ett reningsbad för mig. Eller också är det det andra som solkar ner mig. Täpper till tankarna, belamrar mig. Jag behöver naturen för att kunna arbeta. Att tälja skedar är det bästa jobb jag har haft. Det får mig nästan löjligt positiv. Men det kräver att man håller uppe någon sorts motivation när allt annat pockar på. Och att man kan lämna det där andra och finna sin bubbla. En älv, lite snö, tystnad (nåja älven dånar ju) och kall luft är bra. Nästan så att naturen är en förutsättning för att mitt arbete ska flyta på. Leda mig rätt liksom.

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy