Blogg / A Hard Slojd Life

Inget jobb – en livsstil.

7 augusti 2013
Inget jobb – en livsstil.

Konstnären arbetar. Tunn och uttänjd.
Nattsländor strör sitt pollen.
Himlen rör sig. Sakta. Ovanför.
Som ett jordskred.

 

I morse satt jag och funderade på hur lång tid jag egentligen använder för att förbereda olika event man är med på som slöjdare. Till exempel när jag nu ska till Täljfest och demonstrera slöjd. Alla dessa verktyg, ämnen och saker som ska förberedas och packas. Men jag kom på att skillnaden med ett vanligt jobb är att jag faktiskt ser fram emot varje gång jag får tälja och snida, vara i verkstan. Därför räknar man inte timmarna på samma sätt. Sedan när jag var i verkstan och plockade ihop och tömde och städade och letade, så hittade jag en brädbit med den här dikten ovan, nedskriven någon kväll när jag jobbade sent.

Min verkstad är förrästen ett kaos just nu. Jag håller på att lägga in ett nytt golv och måste knöka in alla maskiner och verktyg i ett litet rum. Därför känns det lite motigt med slöjdandet för tillfället och dessa tankar kommer upp mer frekvent än vanligt.

7 augusti 2013
Blogg / A Hard Slojd Life

Reparerar en avsågad golvås – verkstadsbygget går vidare.

19 juli 2021
Reparerar en avsågad golvås – verkstadsbygget går vidare.

Jag har jobbat vidare på mitt verkstadsbygge. Renoveringen av en kornlada i Ljusdal till en slöjdverkstad. En kort programförklaring och en lång film.

Jag bygger av en existerande struktur. Av existerande (på platsen) resurser. Jag bygger inte billig lyx. This is the way.

19 juli 2021
Blogg / A Hard Slojd Life

The Spatula – episode four

2 maj 2021
The Spatula – episode four
Blogg / A Hard Slojd Life

Bygger verkstad.

14 mars 2021
Bygger verkstad.

Jag har börjat jobba med golvet i verkstaden. Ett golvbjälklag ska läggas in i det som varit ett stall. Denna del ska varmbonas. Jag har gjort någon slags slow TV/mix tape där jag visar hur ett träd blir en golvbjälke och fästs in i timmerväggen.

14 mars 2021

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy