Blogg / ahardslojdlife

Inget jobb – en livsstil.

7 augusti 2013
Inget jobb – en livsstil.

Konstnären arbetar. Tunn och uttänjd.
Nattsländor strör sitt pollen.
Himlen rör sig. Sakta. Ovanför.
Som ett jordskred.

 

I morse satt jag och funderade på hur lång tid jag egentligen använder för att förbereda olika event man är med på som slöjdare. Till exempel när jag nu ska till Täljfest och demonstrera slöjd. Alla dessa verktyg, ämnen och saker som ska förberedas och packas. Men jag kom på att skillnaden med ett vanligt jobb är att jag faktiskt ser fram emot varje gång jag får tälja och snida, vara i verkstan. Därför räknar man inte timmarna på samma sätt. Sedan när jag var i verkstan och plockade ihop och tömde och städade och letade, så hittade jag en brädbit med den här dikten ovan, nedskriven någon kväll när jag jobbade sent.

Min verkstad är förrästen ett kaos just nu. Jag håller på att lägga in ett nytt golv och måste knöka in alla maskiner och verktyg i ett litet rum. Därför känns det lite motigt med slöjdandet för tillfället och dessa tankar kommer upp mer frekvent än vanligt.

7 augusti 2013
Blogg / ahardslojdlife

Golvås video

24 november 2021
Golvås video

En video där jag förklarar lite mer när jag lägger in en golvås i golvbjälklaget i verkstaden (work in progress)

Verkstadsbygget har blivit ett riktigt slow living projekt. Jag har inte köpt något byggmaterial hittills utan utgått från det jag får på platsen tills det är slut eller jag måste ha något. En känsla kring det här sättet att ta sig an saker börjar gro. Jag ska utveckla dem vidare.

24 november 2021
Blogg / ahardslojdlife

Fönster fönster fönster

18 november 2021
Fönster fönster fönster

Ett nytt fönster är oljat och väntar på att glasas

a new window oiled and waiting to get glass

18 november 2021
Blogg / ahardslojdlife

Reparerar en avsågad golvås – verkstadsbygget går vidare.

19 juli 2021
Reparerar en avsågad golvås – verkstadsbygget går vidare.

Jag har jobbat vidare på mitt verkstadsbygge. Renoveringen av en kornlada i Ljusdal till en slöjdverkstad. En kort programförklaring och en lång film.

Jag bygger av en existerande struktur. Av existerande (på platsen) resurser. Jag bygger inte billig lyx. This is the way.

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram