Blogg / ahardslojdlife

Gud vore ingenting utan oss.

16 november 2014
Gud vore ingenting utan oss.

Idag var jag på katolsk högmässa i barockkatedralen i Cadaques. Jag förstod ingenting av vad som hände när hela församlingen plötsligt började krama varandra. Mina bänkkamrater; en familj med små barn, två gamla damer och en ung kvinna tog mig i hand, de gamla damerna log och nickade vänligt.

Jag och mina resekamrater hade tidigare pratat om att möta gud. Och det gjorde jag. I mötet med några okända människor som jag inte delade språk med. Vi kan bygga fantastiska katedraler. Men Gud vore ingenting utan oss.

cadaques

 

16 november 2014
Blogg / ahardslojdlife

Två beställda köks-set

4 december 2021
Två beställda köks-set

 

Nu har jag börjat beta av beställningslistan som har blivit längre och längre under tiden som jag har ägnat mig åt byggnadsvård och verkstad. Här är två köks-set som ska levereras innan jul. Jag har också provat att tälja en sked i sälg, som jag tog ner intill ladan.

Verkstads update; två nya fönster har satts på plats och golvbjälklaget börjat delvis bli klart.

 

4 december 2021
Blogg / ahardslojdlife

Golvås video

24 november 2021
Golvås video

En video där jag förklarar lite mer när jag lägger in en golvås i golvbjälklaget i verkstaden (work in progress)

Verkstadsbygget har blivit ett riktigt slow living projekt. Jag har inte köpt något byggmaterial hittills utan utgått från det jag får på platsen tills det är slut eller jag måste ha något. En känsla kring det här sättet att ta sig an saker börjar gro. Jag ska utveckla dem vidare.

24 november 2021
Blogg / ahardslojdlife

Fönster fönster fönster

18 november 2021
Fönster fönster fönster

Ett nytt fönster är oljat och väntar på att glasas

a new window oiled and waiting to get glass

18 november 2021

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram