Blogg / A Hard Slojd Life

Glad midsommar på Stenegård.

14 februari 2014
Glad midsommar på Stenegård.

https://kulturkossan.se/niklas-karlsson

Under midsommarveckan kommer jag att flytta in i Kulturkossans vardagsrum på Stenegård i Järvsö. Jag kommer att tälja skedar och när jag är klar med det kommer jag att finnas där för att prata om träsnideri. Det kommer vara öppet för häng, kanske kan vi tälja tillsammans. Kanske kan jag ha en kurs. Kanske spelar vi musik tillsammans. Säkerligen kommer jag att ha skedar till försäljning.

During the week of midsummer I will move into Kulturkossans vardagsrum at Stenegård in Järvsö. I will be carving my spoons there and when I´m done carving I will be there to talk about woodworking. It will be open for socializing, maybe we can carve together. Maybe I can hold a course. Maybe we will play music together. Surely I will have spoons for sale.

14 februari 2014
Blogg / A Hard Slojd Life

Reparerar en avsågad golvås – verkstadsbygget går vidare.

19 juli 2021
Reparerar en avsågad golvås – verkstadsbygget går vidare.

Jag har jobbat vidare på mitt verkstadsbygge. Renoveringen av en kornlada i Ljusdal till en slöjdverkstad. En kort programförklaring och en lång film.

Jag bygger av en existerande struktur. Av existerande (på platsen) resurser. Jag bygger inte billig lyx. This is the way.

19 juli 2021
Blogg / A Hard Slojd Life

The Spatula – episode four

2 maj 2021
The Spatula – episode four
Blogg / A Hard Slojd Life

Bygger verkstad.

14 mars 2021
Bygger verkstad.

Jag har börjat jobba med golvet i verkstaden. Ett golvbjälklag ska läggas in i det som varit ett stall. Denna del ska varmbonas. Jag har gjort någon slags slow TV/mix tape där jag visar hur ett träd blir en golvbjälke och fästs in i timmerväggen.

14 mars 2021

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram