Blogg / ahardslojdlife

En stormig natt i kåtan.

2 december 2012
I den här enkla boningen tillbringade jag natten idag. Det är en timrad kåta som jag har byggt hemma på gården. Det är lite ovanligt i Hälsingland att ha en grillkåta på gården, men i Västerbotten är det ganska vanligt. Sovsäcken är en Ajungilak. För att frysa i den ska det vara neråt -20 grader.
När snön kommer känns det säkrare att elda i den än på sommaren, med tanke på att den står nära andra byggnader.
 
In this primitive dwelling I spent the night. In my Ajungilak sleepingbag you don´t get cold until the temperature falls below at least -20 degrees celsius. when the snow comes it feels safer to have an open fire inside. Actually it is a nice feeling to sit by the fire while the snow falls and the wind blows, and see the sky thru the roof.
 

2 december 2012
Blogg / ahardslojdlife

Jobb med grundsten på verkstadsbygget. Church of Slöjd.

27 december 2021
Jobb med grundsten på verkstadsbygget. Church of Slöjd.

I sommras var det mycket stenjobb på verkstadsbygget. Jag lade in grundstenar och justerade en grundsten lite innan jag började med bjälklaget.

Här är en film som visar hur jag justerar grundstenen.

27 december 2021
Blogg / ahardslojdlife

Två beställda köks-set

4 december 2021
Två beställda köks-set

 

Nu har jag börjat beta av beställningslistan som har blivit längre och längre under tiden som jag har ägnat mig åt byggnadsvård och verkstad. Här är två köks-set som ska levereras innan jul. Jag har också provat att tälja en sked i sälg, som jag tog ner intill ladan.

Verkstads update; två nya fönster har satts på plats och golvbjälklaget börjat delvis bli klart.

 

4 december 2021
Blogg / ahardslojdlife

Golvås video

24 november 2021
Golvås video

En video där jag förklarar lite mer när jag lägger in en golvås i golvbjälklaget i verkstaden (work in progress)

Verkstadsbygget har blivit ett riktigt slow living projekt. Jag har inte köpt något byggmaterial hittills utan utgått från det jag får på platsen tills det är slut eller jag måste ha något. En känsla kring det här sättet att ta sig an saker börjar gro. Jag ska utveckla dem vidare.

24 november 2021

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram