Blogg / Handarbetaren

Blomsaft

23 juni 2017

Saft kan göras på mer än bara bär och frukt.

Recept på blomstersaft:

Ca 40 klasar syrénblom eller fläderblom (bara blommorna, inga blad eller kvistar)

2 liter vatten

1,5 kilo strösocker

2 lime, 2 citroner

1 påse, ca 30 gram, citronsyra (kan uteslutas)

Koka upp vatten och rör i socker.
Blanda blommor, med riven sköljd citrus och citrussaft och ev citronsyra.
Häll sockervattnet över blommorna, rör om, och låt det stå i kylskåpet 3-4 dagar.
Sila genom saftsil och häll upp på flaska.
Förvara kallt så håller några veckor. Eller frys in så håller det länge.

3 citroner

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy