Blogg / A Hard Slojd Life

Blickens tyranni

18 juli 2014

Förra veckan, innan jag körde bilen mot Traenafestivalen i Norge, förbi Tärnaby och Mo I Rana och sedan två timmars färjeresa ut i Atlanten, så satt jag med i panelen på en tankesmedja på Stenegård i Järvsö.

Gunilla Kindstrand, som är en av mina favoritskribenter, sammanfattar det hela i en mycket bra krönika i hälsingetidningarna: https://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/kronika-blickens-tyranni

Det talas ofta om att slöjden är ett alternativ till de dåliga industriprodukterna, till plast och komposit. Till slit och släng, och till det opersonliga. Men jag tycker att det finns ett glapp mellan retoriken och hur det faktiskt ser ut i det fallet. Är inte genomsnittsslöjden lite för dyr, lite för mycket konst, för att vara ett alternativ i människors vardag, som sunda, rena, hållbara bruksföremål?

18 juli 2014
Blogg / A Hard Slojd Life

En perfekt isolering

1 april 2020
En perfekt isolering

En knasig vår blev det. Efter en regnig och lång vinter. Bakom ladan vi håller på och renoverar tände vi en brasa och lyssnade på svanarna. En perfekt isolering. Några skedämnen höggs till av björk och körsbär. Catrin är inne på sin sked nummer 21-25.

    

1 april 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Spoonesaurus Magazine

15 januari 2020
Spoonesaurus Magazine

Jag är på framsidan av senaste numret av Spoonesaurus Magazine. Bilden är från i somras när jag och Storslöjd jobbade med Frodvuxet Slöjdgalleri och ställde ut på Designcentrum Östersund.

Tidningen går att prenumerera på! Gå in på spoonesaurus.com och lös en prenumeration. Det är den enda tidning jag känner till som skriver specifikt om just skedtäljning.

15 januari 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Ett julbak i november

20 november 2019
Ett julbak i november

Här kommer ett inlägg för att påminna om julen! Den kommer! Tidigare än vanligt i år. Ja, i år har jag ambitionen att maxa julen. Efter den här regniga hösten vi har haft i Hälsingland kan inte julen komma nog fort. Så att man får lämna november bakom sig. En tradition är att baka lussebullar och vörtbröd innan jul. Så i helgen bakade jag och Catrin för fullt! Surdegsbröd, lussebullar och vörtbröd, lagade torsk panerad i parmesan med tomatsås och skördade kombucha.

Till julen täljer jag också köks-kit!

20 november 2019

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy