Blogg / A Hard Slojd Life

All hjälp man kan få.

12 juli 2013
All hjälp man kan få.

Ibland önskar man att ungarna var två starka tjugoåringar. Det är de inte riktigt än, men ibland kan en 8 åring också vara till hjälp.
Sometimes I wish that the kids were two strong twenty year old men. They`re not, yet, but sometimes an eight year old can be of help too.

Det tog två timmar att flytta stenen 6-7 meter och lyfta in den på plats i uthuset. Stenarna ska ligga under de två bärlinor som ska bära upp golvbjälkarna. Ena bärlinan är nu på plats. Här ska de skrymmande maskinerna stå, förhoppningsvis i höst, på ett provisoriskt golv.
It took two hours to move the stone 6-7 meters and lift it into Place in the shed. The stones will carry up two beams on which the joists will rest. One beam is now in Place. This is where the Machines will be, hopefully this fall, on a temporary floor.

uthusuthus2

12 juli 2013
Blogg / A Hard Slojd Life

En perfekt isolering

1 april 2020
En perfekt isolering

En knasig vår blev det. Efter en regnig och lång vinter. Bakom ladan vi håller på och renoverar tände vi en brasa och lyssnade på svanarna. En perfekt isolering. Några skedämnen höggs till av björk och körsbär. Catrin är inne på sin sked nummer 21-25.

    

1 april 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Spoonesaurus Magazine

15 januari 2020
Spoonesaurus Magazine

Jag är på framsidan av senaste numret av Spoonesaurus Magazine. Bilden är från i somras när jag och Storslöjd jobbade med Frodvuxet Slöjdgalleri och ställde ut på Designcentrum Östersund.

Tidningen går att prenumerera på! Gå in på spoonesaurus.com och lös en prenumeration. Det är den enda tidning jag känner till som skriver specifikt om just skedtäljning.

15 januari 2020
Blogg / A Hard Slojd Life

Ett julbak i november

20 november 2019
Ett julbak i november

Här kommer ett inlägg för att påminna om julen! Den kommer! Tidigare än vanligt i år. Ja, i år har jag ambitionen att maxa julen. Efter den här regniga hösten vi har haft i Hälsingland kan inte julen komma nog fort. Så att man får lämna november bakom sig. En tradition är att baka lussebullar och vörtbröd innan jul. Så i helgen bakade jag och Catrin för fullt! Surdegsbröd, lussebullar och vörtbröd, lagade torsk panerad i parmesan med tomatsås och skördade kombucha.

Till julen täljer jag också köks-kit!

20 november 2019

Vill du läsa fler artiklar om slöjd?

Prenumerera så får du tillgång till hela vår sajt.
Prenumerera

Gör det själv

Hemslöjd åsikt

Lappa och laga med Hemslöjd

Följ @hemslojd på Instagram

Låt oss inspirera dig!

Få Hemslöjds digitala nyhetsbrev gratis i din mailbox.
Jag godkänner att Hemslöjd sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Här kan du läsa vår integritetspolicy